ÖVRIGA PROJEKT

Cesam jobbar kontinuerligt med många olika samverkansprojekt. Syftet är att bjuda in till vår vackra stad Örnsköldsvik och få både invånare och besökare att trivas. Vi är ofta spindeln i nätet och samarbetar med flera olika aktörer, tillsammans är vi starka! Här presenterar vi ett urval av olika aktiviteter och arrangemang som vi är engagerade i. 

 

Digilots

Info kommer.

Familjedag

Familjedagen är ett evenemang i city där det är olika aktiviteter som passa både stora och små. En härlig och rolig dag på stan för hela familjen.

Regnbågslördag

En vecka under november månad arrangerar Örnsköldsviks kommun Regnsbågsveckan i vår stad. I samband med detta anordnar vi på Cesam en Regnbågslördag på stan. Detta gör vi för att uppmärksamma allas lika värde och rätt till att vara sig själv.

Rocka Sockorna

Den 21 mars är det den internationella Downs Syndromdagen och vi vill uppmärksamma allas lika värde och hylla olikheter genom att rocka sockorna tillsammans med svenska Downföreningen.

Skattjakt i Parkerna

Under sommaren finns det en pågående skattjakt i våra vackra parker. Skattjakten brukar vanligtvis avslutas tillsammans med barnensdagsföreningen. Då är det några roliga aktiviteter på torget och prisutdelning.

SMAKA PÅ ÖRNSKÖLDSVIK

Lördag 1 Juni 2019 var vi med och arrangerade en heldag på stan bland Örnsköldsviks restauranger under konceptet ”Meet & Eat”. Vi kallade detta för ”Smaka på Örnsköldsvik” och tanken var att som besökare få gå en härlig smakpromenad med korta besök hos så många restauranger man ville och hann med.

Följande 8 restauranger var med och lagade unika små rätter just för denna dag: Dr.Käse, Linnea & Peter, Mamma Mia, Matstudio s20, Public, Reuterdahls Matsal, Saltmagasinet och The Bishops Arms. Detta arrangemang ska utvärderas och förbättras för att förhoppningsvis arrangeras snart igen!

Sommarvågen

Sommarvågen är ett event som förekommer fyra gånger under juli. Det är ett sommarevent fullspäckat med musik där artister och musiker bjuds in för att spela och sjunga för och med besökarna. Ett roligt event som passar alla åldrar.

Surströmmingsfest

Varje år anordnas en gemensam surströmmingsfest på torget. Där får besökarna möjlighet att ta del av vår norrländska delikatess- surströmmingen.

Tjejkväll

Tillsammans med våra medlemmar anordnas en tjejkväll två gånger om året, en på våren och en på hösten. Dessa kvällar har butikerna och caféerna/restaurangerna extra långa öppettider för att besökarna ska kunna ta del av säsongens nyheter, lite roliga happenings för kvällen och samtidigt njuta av en kväll ute på stan.

Trädgårdsmässa

Under en härlig dag i försommaren anordnas trädgårdsmässan. Där får Örnsköldsviks trädgårdsföreningar möjlighet att visa upp sig och sin verksamhet.

Vinterljus

Vinterljus är Örnsköldsviks julbelysning och målet är att staden ska bli fint utsmyckad samtidigt som den ska kännas upplyst och trygg under den tid på året som är allra mörkast.

20 år av utveckling - bilaga

Här kan du läsa vår fina bilaga som delades ut till alla hushåll i Örnsköldsviks Kommun med Tidningen7 5/6 2018: